Nyilatkozik a karrier tanácsadás nyertese

Fiatal mérnök informatikusként próbálok minél több ismeret szerezni az IT világából, így került figyelmembe Spiller László által hirdetett Adecco IT Academy októberi előadása, ami a Microsoft által fejlesztett ERP rendszerről, a Dynamics AX 2012-ről szólt. Eddig még nem volt dolgom ERP rendszerekkel, ezért is döntöttük el egy barátommal, hogy meglátogatjuk az előadást, így ezáltal megismerjük a mai vállalatirányítási rendszerek „trendjét”. Magát az előadást tartalmilag érdekesnek és hasznosnak tartottam, képet kaptam arról, hogy a Microsoft miként képzeli el a vállalatirányítási rendszert, és Magyarországon mi a helyzet az ERP-vel és szakembereivel.

Előadás után jött az igazi meglepetés, amikor is az én nevemet húzták ki a nyereménysorsoláson, minek a tétje egy karrier tanácsadás volt. Időpont egyeztetés után sort kerítettünk a mintegy két órás tanácsadásra. Mivel Lászlónál voltam már interjún, nagyjából tudta, hogy ki vagyok, merre haladok, így a karrier tanácsadást az interjú óta eltelt időszaktól kezdtük.  Beszélgetésünk során szó esett, hogy, jelenleg az IT-n belül mit dolgozom, mik a rövid, közép és hosszú távú céljaim, terveim. Tanácsokkal látott el, hogy ezeket hogyan valósítsam meg. Átbeszéltük, eddig hogyan kerestem állást, milyen csatornákon (álláskereső portál, állásbörze) és a jövőben hogyan kereshetek majd. Fontosnak tartotta kiemelni a kapcsolati rendszer felépítését, hogy ne csak én keressek állást, hanem engem is keressenek meg ajánlatokkal. Felhívta a figyelmemet egy manapság divatos, a további karrier célok eléréséhez könnyű szerrel kapcsolatokat szerző közösségi rendszerre, a LinkedIn-re, aminek eddig is tagja voltam, de sok figyelmet eddig nem szenteltem neki. Továbbá, átbeszéltük, hogy egy szakmai blog elindítása miként tudja segíteni a karrier építését, amire az eddig elért szakmai eredményeinket, „felfedezéseinket” írhatjuk meg, ezáltal egy részletesebb CV-t létrehozva.

Tanácsadás végére, amikor már elfogytak a szakmai és tanácsadós kérdések és válaszok, a beszélgetés átment kötetlenbe arról, hogy ki mit szeret szabadidejében végezni, merre járt a nagyvilágban, ami által úgy érzem, hogy a kapcsolatok kiépítése ezzel elkezdődött. : )

Ruha Norbert

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: